Postupak prije selidbe

Postupak selidbe uz dobro organizaciju brz je i jednostavan. Nakon što prihvatite našu ponudu i nakon što ugovorimo uslugu selidbe provodimo Vas kroz neke radnje koje je potrebno izvršiti prije pružanja naše usluge.

Prije svega zamoliti ćemo Vas, ukoliko je to moguće, da za vrijeme selidbe osigurate parkirno mjesto kako bi vozilo s kojim vržimo prijevoz stvari bilo što bliže ulazu u zgradu. Također, prije samog postupka preseljenja potrebano je napraviti dobru pripremu kako bi preseljenje bilo brže, a cijena istog manja.

Postupak selidbe

Kao prvi korak savjetujemo Vam da ispraznite sve stvari iz namještaja koji se seli. Potom je potrebno izmjeriti i provjeriti dali se namještaj može iznijeti iz prostorije. Kao i dali se može unijeti u prostoriju gdje se namještaj seli. Ukoliko to nije moguće realizirati potrebno je vršiti demontažu namještaja prije selidbe. Kao i montažu istoga po dolasku u prostor gdje se namještaj seli.

Pakiranje u postupku selidbe

Sve stvari manjeg formata potrebno je zapakirati u kutije koje je potrebno čvrsto zatvoriti i zaljepiti te ih označiti kako bi ih bilo lakše rasporediti u odgovarajuće prostorije na odredišnoj lokaciji. Napominjemo da je lomljive i osjetljive stvari poput stakla, porculana i sl. potrebno pakirati u kutije sa oznakom koja upozorava prenošenje kutija s osjetljivim i lomljivim sadržajem.

Kod preseljenja kućanskih aparata i drugih elemenata namještaja koji su spojeni na struju, plin ili vodu potrebno ih je odspojiti od izvora energije.

Ukoliko je odredišna adresa, odnosno mjesto gdje se selite u užem središtu grada potrebno je nabaviti Dozvolu za parkiranje. Odnosno odobrenje za dolazak teretnim vozilom. Izdavanje dozvole za selidbu može potrajati nekoliko radnih dana, stoga je potrebno unaprijed predvidjeti vrijeme za dobivanje iste. Za dozvolu će Vam biti potrebne informacije o prijevozniku koji će vršiti preseljenje. A to su: marka i registracija vozila, odnosno preslika prometne dozvole koju Vam šaljemo na e-mail.

Zahtjev za izdavanje dozvole podnosi se Gradskom poglavarstvu odjel za promet, trg Stjepana Radića 1, Zagreb.

Postupak selidbe